Detta samhälle verkar vara uppbyggd så att om man är tjej och är runt min ålder ( 32år) så ska man bara ha barn eller iaf vara sambo, är man inte de ( som jag) så är det som om folk tittar snett på en att det är nå fel på en....vet inte hur många gånger man får frågorna:

Dom: Har du barn?

Jag: Nää

Dom: Nähä....har du sambo då?

Jag: Nä inte de heller...

Dom : nähäää men hur gammal är du?

Jag: Ja jag är 32 år...

Dom: Jaha ja men du hinner...

Grejen är att det kan ju vara så att jag INTE VILL HA BARN ( säger inte att de är så) Men det kan ju faktiskt vara så och nån gång när man har sagt de så är det ju som om att ögonen håller på att ploppa ut ur dom....Ja tänka sig jag är tjej och 32 år och vet faktiskt inte om jag vill ha barn! Å det värsta är när man får svaret- Jodå klart du vill...haha men seriöst vad är det för fel på vissa!!

Sen helt ärligt så blir man ju fan rädd ibland för att vilja skaffa barn för ,för det mesta ( säger inte att det är så hela tiden ) men för det mesta så när man höra eller läser om småbarnsföräldrar så verkar det ju vara pest och pina....dom är alltid trötta, dom gör inget längre, kommer aldrig ut, dom bråkar ofta, har inget sexliv, inga pengar, livet är helt annorlunda m.m  och det kan jag absolut förstå det säger jag inget om...MEN vem vill skaffa barn om livet kommer se ut så? Om jag ska köpa en viss bil och alla jag frågar säger att den suger, köper jag den då? Nää knappast! Vet att svaret på de kommer vara - Men det är värt allt! Och det tror jag också men konsekvenserna blir att man tvekar  ;-) 

För att inte göra alla föräldrar upprörda när dom läser detta så ja jag förstår att ni lever helt andra liv och att de kräver mycket av er, men ni har ju ändå valt de själva och vissa saker kan man göra fast man har barn det är ju lite hur man gör det...

Sen är det jävligt irriterande när man får mördarblickar av föräldrar när en annan råkar säga att man är trött å vet ni vad, vi som inte lever familjeliv kan faktiskt också vara trött!! Vi kan ha dåligt ställt, vara griniga , må dåligt m.m det är inte paradiset av att vara singel eller bo ensam heller, komma hem till en tom lgh, laga mat själv och äta den själv, ingen att dela saker med..

Jag menar inte att ni INTE får gnälla men tänk ibland att ni har det bra,ni har en familj som avgudar er , vi som inte har familj lever inget paradisliv heller, jag kan inte göra precis som jag vill bara för att jag inte har barn....

Jaja jag kommer kanske att få äta upp detta nått tag men jag hoppas jag ska komma ihåg detta och inte gnälla så mycket ;-) Kommer säkert och göra folk upprörda men så är det ibland man kan ju inte skriva sånt som passar alla...